CALAIX DE LA MEMÒRIA OPENCLOCK

 

La recuperació dels arxius històrics i la creació de centres de documentació virtual, són reptes als quals s'enfronten institucions i col·lectius amb freqüència, però que solen vindre acompanyats de dificultats com la manca de recursos materials i humans específics i d'eines que els facen possible.

El Calaix de la Memòria d'Openclock és la solució per a què organismes públics, col·lectius i associacions que no compten amb eixos recursos, puguen fer realitat i de manera molt senzilla recuperar i ubicar en un mateix lloc accessible des d'Internet, tota la memòria històrica local continguda en fotografies, documents, àudios, vídeos o en qualsevol altre format digital.

El Calaix permet la col·laboració entre persones i col·lectius de manera que és possible afegir continguts pels participants en el projecte des de casa, sols cal una connexió a Internet.

LOGO CALAIX DE LA MEMÒRIA D'OPENCLOCK

 

Algunes característiques més:

  • Permet la creació d'equips de treball que funcionen amb autonomia sota el lideratge de les regidories de cultura o responsables d'associacions o federacions.
  • Admet qualsevol tipus d'arxiu. No cal seguir cap ortodòxia arxivística, l'acció de publicar és tan senzilla com triar l'arxiu i pujar-lo al núvol.
  • El propietari dels documents no renuncia a la seua custòdia, sols aporta l'arxiu digitalitzat.
  • Per a l'usuari final, la cerca d'informació és intuïtiva i molt fàcil, a l'estil google. Un terme, paraula o xifra... mostra els documents que el contenen i permet la seua visualització.
  • Permet la interacció amb els interessats amb la història col·lectiva mitjançant les xarxes socials i canals de comunicació corporatius.
  • La suma de diversos calaixos locals o associatius permet accedir a informació històrica d'àmbits més amples.

 

Contacte amb nosaltres si vol conéixer més sobre el CALAIX DE LA MEMÒRIA d'Openclock.

 

En OPENCLOK utilitzem com a plataforma tecnològica per al Calaix de la Memòria el gestor documental de codi obert "Alfresco".